aug 17, 2022

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM:
9 SEPTEMBER BUURTFEEST VAN GROENOORD

STEDELIJK MUSEUM SCHIEDAM:
9 SEPTEMBER BUURTFEEST VAN GROENOORD

Na een lange periode van gemeentelijke renovatie én lockdowns, is het Stedelijk Museum Schiedam weer open. Het gebouw straalt en er is veel te zien en te doen. Alle reden tot feest!

Deelnemers aan het wijkfeest van Nieuwland komen over de rode loper binnen. Fotografie: Aad Hoogendoorn.

Body Buurtfeest
Onder de naam Wijken Welkom nodigt het museum elke Schiedamse wijk uit voor een gratis buurtfeest. De feesten worden georganiseerd in samenwerking met de wijk. Zo worden de oer-Hollandse en Turkse hapjes gemaakt door vrijwilligers van Activiteitencentrum van Beethovenplein en Malika maakt Marokkaanse lekkernijen. De bloemen komen van de Plantenbeurs en live muziek uit de wijk is er door de swingende Skyline Big Band, het koor de Green Forest Selection en beatboxer Rudebeats (Ruud van Schaik). Ook zijn er dansoptredens waarin bewoners uit Groenoord meedansen.

Voor wie?
Iedereen uit de wijken Groenoord, Tuindorp en Bijdorp is welkom, juist als je nog nooit of lang niet in het museum bent geweest. Vrienden meenemen uit een andere wijk? Dat kan ook. Voor elke leeftijd zijn er leuke dingen te zien en doen, van jong tot oud. De avond duurt van 19.00-21.00 uur.

De bus staat klaar!
Je kunt zelf naar het museum komen, maar er staat ook een bus klaar op de parkeerplaats van Ontmoetingscentrum van Beethovenplein. 18.30 Uur kun je hier instappen en meerijden naar het museum. Natuurlijk word je ook weer teruggebracht naar het van Beethovenplein. Net een schoolreisje!

Dit wil je weten
• Het feest is op 9 september van 19.00-21.00 uur
• Het is gratis en je hebt geen ticket nodig
• Adres van het museum is Hoogstraat 112, Schiedam.
• Om 18.30 uur kun je instappen in de bus bij Activiteitencentrum van Beethovenplein (nummer 161) en om 21.00 uur word je daar weer teruggebracht
• Heb je een rollator, rolstoel of scootmobiel? Laat het ons weten: Dorien Theuns van het museum via dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl of Bea van Ette van activiteitencentrum van Beethovenplein via bea@beethovenplein.nl. Voor vragen kun je bij Dorien terecht.

Tot ziens op vrijdag 9 september, met je familie, vrienden of buren!

Opening Stedelijk Museum Schiedam, 14 mei 2022. Foto Marco De Swart
468 ad

Comments are closed.