jun 16, 2022

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Wandelen door het groen in de buurt, met mensen uit de buurt

Wandelen door het groen in de buurt, met mensen uit de buurt

Stichting Gezond Natuur Wandelen houdt mensen op een gezellige manier in beweging. Een uurtje uitwaaien in de buurt, samen met mensen uit de buurt. ‘Het is leuk om indrukken te kunnen delen.’

Wandelen in een natuurlijke omgeving geeft plezier. Het helpt zowel het lijf als het brein in conditie te houden, zegt onze ambassadeur professor Erik Scherder. Het spel van wind, wolken en horizon verruimt de blik. Of er nu bos, gras, water of zand te zien is. Volgens hoogleraar natuurbeleving Agnes van den Berg, bestuurder van Stichting Gezond Natuur Wandelen, verbetert natuurwandelen de stemming. Vooral als ‘natuurmomenten’ gedeeld kunnen worden.

Contact tussen buurtbewoners
Onderzoek toont aan dat groen ontmoetingen tussen buurtbewoners stimuleert. Tal van organisaties, zoals het Oranje Fonds, ondersteunen daarom ons initiatief. Als ‘groene verbinder’ brengt Gezond Natuur Wandelen wijkbewoners op een simpele, goedkope, maar vooral gezéllige manier met elkaar in contact. Wandelaars lopen een uurtje samen, in een rustig tempo. Ze maken eens een praatje, onderweg of bij de koffie achteraf. Zo ontstaan er, heel terloops, nieuwe contacten in de buurt. Dat maakt het gemakkelijk om wat vaker af te spreken.

Meer dan 100 vertrekpunten
Onderweg vertellen vrijwillige begeleiders iets over planten- en vogelsoorten, tuinen en parken, de pracht van de seizoenen. “Er is altijd wat nieuws te ontdekken”, zegt een enthousiaste deelnemer. “Leuk om indrukken te kunnen delen.” Probeer het eens en wandel mee met een groep bij jou in de buurt. Er zijn meer dan honderd vertrekpunten, waar het hele jaar door wekelijks op hetzelfde tijdstip een natuurwandeling start. Deelname is gratis en vrijblijvend: opgeven hoeft niet. Na afloop is er koffie en thee. Meer informatie is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Wandelbegeleiders gezocht
Gezond Natuur Wandelen zoekt mensen die het leuk vinden om wandelingen te begeleiden. Vrijwilligers worden ondersteund met cursussen natuurbeleving (verzorgd door IVN), wandelbegeleiding (KWbN) en EHBO. Geïnteresseerd? Neem contact op met Monique van Dalen: monique@gezondnatuurwandelen.nl.
Gezond Natuur Wandelen wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, Provincie Zuid-Holland, RCOAK, Gemeente Rotterdam en de Verhagen-Stichting.

Wie organiseert een wandeltocht vanuit Groenoord?

468 ad

Comments are closed.