nov 20, 2017

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Vroegsignalering in Groenoord

Vroegsignalering in Groenoord

Met de methodiek voor vroegsignalering doet Schiedam Groenoord mee in de spits van de landelijke jeugdhulpverlening.

Op 2 oktober was het zover: de kick-off en officiële start van het project vroegsignalering in Groenoord. Het is een onderdeel van de proeftuin Schiedam en na een succesvolle implementatie binnen het WOT Oost is nu ook het WOT in Groenoord aan de beurt.

Het betreft een preventieve aanpak van voornamelijk basisschoolleerlingen die buitensporig gedrag vertonen. Samen met een wetenschappelijk team, verbonden aan de universiteit van Leiden, leerkrachten en ouders wordt er een gedegen analyse gemaakt. Vervolgens wordt een plan op maat opgesteld en gaan ze met de jeugd aan de slag.
Het officiële startsein voor de kick-off, gehouden in wijkcentrum ‘de Brug’, werd gegeven door wethouder Jeugd Nathalie Gouweleeuw. De bijeenkomst kreeg met ruim vijftig bezoekers een hoop belangstelling, ook van professionals buiten Schiedam.

Voor meer informatie omtrent deze aanpak kan men terecht bij de medewerkers vroegsignalering binnen het WOT: Linda Dessing, Natalie Kool en jeugdspecialist Mitch Neef.
Mitch Neef is per 1 november begonnen in het WOT Groenoord en zal voor de vroegsignalering veel in de wijk te zien zijn. Hij zal in Groenoord samenwerken met o.a. de gezinsspecialisten van de scholen, jongerenwerkers van DOCK en de wijkagenten.

468 ad

Comments are closed.