feb 6, 2021

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Vanaf de zomer zijn er geen Cultuurscouts meer werkzaam voor Mooi Werk in Schiedam.

Vanaf de zomer zijn er geen Cultuurscouts meer werkzaam voor Mooi Werk in Schiedam.

Dubbele boodschap voor Mooi Werk… 
Dit jaar bestaat Stichting Mooi Werk maar liefst vijftien (!) jaar. Een fantastische periode, waarin we vele projecten mochten opzetten en/of begeleiden. Soms groots en stadsbreed, maar vaker nog intensief betrokken en wijkgericht. De lijst met activiteiten is bijna eindeloos.

Toch kregen we in december het teleurstellende bericht dat het College van B&W van de Gemeente Schiedam het ambtelijk voornemen heeft overgenomen om de subsidie voor onze afdeling Cultuurparticipatie per 1 juli 2021 te weigeren. Dit betekent dat er vanaf de zomer geen Cultuurscouts meer werkzaam zijn voor Mooi Werk in Schiedam.

De werkzaamheden van de afdeling Cultuureducatie van Mooi Werk gaan echter onverminderd door.Voor haar activiteiten heeft de afdeling een vierjarige subsidie ontvangen van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hierover meer in deze nieuwsbrief.
Leegruimenkantoor
Het wegvallen van de participatie-opdracht is een spijtige boodschap voor onze organisatie, die vanaf 2006 heel veel mooie projecten op het gebied van cultuurparticipatie heeft opgezet en/of ondersteund. Projecten als iktoon, Scootmobielroutes, Open Ateliers, Gorzen Live en Dit is Schiedam zijn daar enkele voorbeelden van.
Vanwege de hoge huur (en omdat we vanwege corona toch al thuis werkten), gaan we het kantoor op de Hoogstraat 97 verlaten. De afdeling Cultuureducatie kijkt uit naar een compactere werkplek in de stad. Tot en met juni 2021 zijn de Cultuurscouts nog altijd via de website en hun eigen mobiele telefoonnummers bereikbaar om iedereen met een idee op het gebied van kunst/cultuur en participatie te helpen. Een (online)afspraak maken kan dus nog gewoon. We zijn maar alvast begonnen met het leegruimen van ons kantoor en kwamen zo het één en ander tegen… We maken graag anderen blij met de spullen die wij niet meer gebruiken, zoals heel veel stoffen, vouwblaadjes en stiften. Onze Cultuurscout Anne Doeksen dacht meteen aan ‘Schiedam aan de Slag’. Die werden heel blij van zoveel moois, voor de kinderen uit Nieuwland, om mee te knutselen. Leuk!

468 ad

Comments are closed.