Van Raalte Kids

Buitenspeel activiteiten met kinderen

Vrijwilligers Anneke van Henten en Anneke Kalkhoven vertellen over de Van Raalte Kids.

Ontstaan

Samen met vier moeders uit hun buurt hebben de Anneke’s in 2013 de Van Raalte Kids opgericht omdat er in de woonomgeving weinig activiteiten waren voor kinderen tot 12 jaar. Er werd gestart met flyers en een Facebook-pagina en inmiddels is het uitgegroeid tot een bekend festijn waar 100 à 150 kinderen uit de wijk Groenoord gebruik van maken. Een vast team van vrijwilligers organiseert de activiteiten en zorgt ervoor dat er veel variatie is in de activiteiten.

raaltekids

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten

Alle activiteiten van de Van Raalte Kids zijn gratis te bezoeken en iedereen is welkom! Er is gratis drank en lekkers en vrolijke muziek mag niet ontbreken. De activiteiten vinden zes keer per jaar plaats, tijdens de schoolvakanties op een grasveld bij het Van Raalteplein. Van Raalte Kids is altijd op een zaterdag. Of het nu een stormbaan, spetterfeest of spelletjes zijn, het is altijd heel gezellig en de kinderen, maar zeker ook de ouders en belangstellenden hebben veel plezier. Bij minder weer wordt er een grote tent opgezet. De veiligheid van de kinderen is heel belangrijk, daarom is er is altijd een EHBO’er aanwezig.
Sinterklaas wordt ook gevierd, soms worden kinderen thuis verrast.

Ondersteuning

Anneke nam contact op met de gemeente om haar ideeën te bespreken. De gemeente wist dit initiatief zeer te waarderen en ondersteunt Van Raalte Kids nu met een jaarlijks budget. Stichting Activiteiten Groenoord (SAG) levert de benodigde spullen. Ook Jumping4all levert materialen. Jongeren en ouderen uit de buurt helpen waar nodig mee.

Waardering

De Van Raalte Kids krijgen veel complimenten van de kinderen die niet met vakantie gaan. Mocht je je willen aanmelden en/of meehelpen bij een activiteit, laat dit weten aan het secretariaat: 06-41091779 of kijk op de website: raaltekids-groenoord.nl. Daar kun je ook informatie vinden of foto’s bekijken.