apr 22, 2021

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Stichting Fietsmaatjes Schiedam (FMS) gaat uitbreiden

Stichting Fietsmaatjes Schiedam (FMS) gaat uitbreiden

FMS is op zoek naar coördinatoren en fietsbeheerders voor de wijken Noordrand en Kethel, die worden ondersteund door FMS. En natuurlijk een stalling voor twee duofietsen.

Gasten van Fietsmaatjes Schiedam zijn mensen die zich al jaren in een beperkt gebied bewegen, vaak met een rollator daar zij veel moeite hebben met balans en evenwicht. Het fietsen wat onze gasten vroeger graag deden kan nu weer. Het Fietsmaatje haalt onze gasten op en bezorgt hen een fijne beleving op onze duofietsen met trapondersteuning.
Door grote inzet van onze fietsmaatjes zijn er al meer dan 500 ritten met onze gasten op onze duofietsen gereden. Fietsmaatjes Schiedam is gestart in de wijk Groenoord met groot succes. Nu er steeds meer aanmeldingen komen, is uitbreiding een logische stap.

Ons streven is dat zoveel mogelijk mensen in Schiedam gebruik kunnen maken van onze activiteiten. Samen met een vrijwilliger (fietsmaatje) heerlijke fietstochten maken. Samen genieten op de fiets. Samen in beweging zijn. Samen genieten van onderlinge gesprekken. Samen buiten zijn. Samen deze tijd doorstaan.

Hou je van fietsen en wil jij als vrijwilliger onze gasten hier ook van laten genieten? Met onze fietstochten, komen de gasten op een gezellige manier fysiek in beweging. We bereiken effect op het gebied van sociaal contact, bewegen en bewustzijn van de omgeving. Veel aandacht gaat uit naar het zorgen voor optimale training van en communicatie met onze vrijwilligers.

Ben jij iemand die zich wil inzetten voor anderen of weet jij iemand die op zoek is naar een zinvolle en betekenisvolle activiteit, sluit je aan bij Fietsmaatjes Schiedam.

Voor informatie kijk op onze website:
www.fietmaatjesschiedam.nl
Of bel naar
Sjoukje Boers 0631079969
of Rob Kent 0650950325.
Je kunt ook mailen naar
info@fietsmaatjesschiedam.nl

468 ad

Comments are closed.