nov 20, 2017

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Ouderen ontmoeten elkaar in Het Zimmertje!

Ouderen ontmoeten elkaar in Het Zimmertje!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.87″ background_layout=”light”]

Niemand hoeft alleen te zijn in Groenoord. Ik sta steeds weer versteld wat Leni en haar team organiseren voor de wat ouderen onder ons. Je kunt in het Zimmertje werkelijk zes dagen per week gratis terecht voor een kop koffie, een praatje, een spelletje, een knutseltje. Maar bovenal voor liefde en gezelligheid!

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.87″ src=”http://schiedam-groenoord.nl/wp-content/uploads/2017/11/zimmertje1.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.87″ background_layout=”light”]

 

Adri Edenburg – Op zomaar een doordeweekse dag loop ik om 11 uur het Zimmertje in. Ik moet iets afgeven bij Leni Vredebregt. Samen met haar man Harry en het echtpaar Nel en Cock van Deventer runnen zij al meer dan tien jaar deze ontmoetingsruimte voor senioren in Groenoord.
Ik zie dames gezellig in gesprek met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee. En ik kom ook niet weg zonder eerst van de koffie met koek geproefd te hebben.

‘Ja’, zegt Leni, ‘iedere ochtend op werkdagen ontmoeten senioren elkaar om lekker met elkaar te kletsen.’ Ik vang op dat iedereen nog lang napraat over de fijne zondagmiddag die ze samen hebben beleefd in het Theater aan de Schie. Daar vierden ze de afsluiting van de Schiedamse Week van het Geluk.

Knutselen, zingen, biljarten…
‘Maar we doen ook nog wel wat anders dan hier koffiedrinken’, vervolgt Leni. ‘Op maandag-middag gaan we knutselen en ‘s avonds repeteren we met het zangkoor, terwijl de mannen hier biljarten.
Dinsdagmiddag is er gelegenheid om Engelse les te volgen. Lekker laagdrempelig hoor, en je steekt zo gelijk wat op van een andere taal. Dinsdag- en donderdagavond kun je hier biljarten, maar daar moet je je wel vooraf even voor opgeven. De gehele woensdag is er thee en koffie en gelegenheid voor een praatje met elkaar. Woensdagavond gaan we kaarten maken. Ook daarvoor graag even opgeven.
Donderdagmiddag doen we spelletjes zoals sjoelen en rummikub. Vrijdagmiddag zijn we gesloten omdat Het Zimmertje dan wordt schoongemaakt.’

Uitstapjes
Het is wel duidelijk dat de activiteiten in het Zimmertje altijd gezellig zijn. Ze staan er open voor mensen die alleen zijn of behoefte hebben aan een praatje. Elk jaar in mei en september maken de deelnemers samen een uitstapje, wat altijd weer een geweldige dag is.
Vindt u het moeilijk om de eerste stap te zetten, bel Leni dan gerust op. Zij komt dan eerst bij u thuis een praatje met u maken.

Het Zimmertje is gevestigd aan het
Louis Zimmermannplein 55a
3122 GS Schiedam Groenoord
Telefoonnummer Het Zimmertje: 010 – 880 34 84
Telefoon Leni Vredebregt: 06 – 512 231 68

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.87″ src=”http://schiedam-groenoord.nl/wp-content/uploads/2017/11/staf-zimmertje.png” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

468 ad

Comments are closed.