aug 3, 2023

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Officiële opening gloednieuw ‘Polderpad in de stad’, vrijdag 11 augustus

Officiële opening gloednieuw ‘Polderpad in de stad’, vrijdag 11 augustus

Schiedam, 3 augustus 2023 – Een knotwilg moet geregeld worden geknot en in het voorjaar trekken padden er massaal op uit. Waarom dat zo is, leer je via een gloednieuwe wandelroute door park Kethel in Schiedam Noord: het ‘Polderpad in de stad’. Vrijdag 11 augustus opent wethouder F. Hamerslag om 10:00 uur dit leer- en beleefpad van Code Groen educatie en NME-centrum Harre Wegh.

De educatieve tour laat kinderen van 4 tot 12 jaar op een speelse manier kennismaken met de polder en het polderleven. Op de routepaaltjes staat informatie over planten, dieren en landschappelijke elementen die typerend zijn voor park Kethel. In een bijbehorend boekje zijn extra vragen opgenomen.

Kinderen van kinderopvangorganisatie KomKids nemen na de opening door de wethouder het polderleer- en beleefpad officieel in gebruik.

Programma:

10:00 uur       : Officiële opening van het ‘Polderpad in de stad’ door wethouder F. Hamerslag

10:15 uur       : Groep 1 loopt de route door het polderpark; groep 2 doet mee aan de
  slootexcursie bij het NME-centrum. Vervolgens wisselen de groepen van
  activiteit

12.15 uur       : Afsluiting

Het ‘Polderpad in de stad’ wordt opgenomen in het reguliere NME-aanbod van Code Groen educatie / het NME-centrum.

Het ‘Polderpad in de stad’ is een initiatief van Code Groen educatie, een stichting voor natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie (NME) in Schiedam. De stichting organiseert excursies op het NME-centrum, coördineert het aanbod van NME in Schiedam en ondersteunt scholen bij de invulling van lessen. Daarnaast geven vakdocenten gastlessen op basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs in Zuid-Holland-Zuid.

Het ‘Polderpad in de stad’ is mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen en het programma Groen doet Goed van de provincie Zuid-Holland, waarin de gemeente Schiedam participeert. Ideeënbureau Peerdrops ontwierp de borden voor de routepaaltjes.

468 ad

Comments are closed.