mrt 14, 2018

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Kinderknutsel- en lente wandeldag in De Boshoek

Kinderknutsel- en lente wandeldag in De Boshoek

Kinderknutsel- en lente wandeldag in De Boshoek

Op zondag 25 maart vindt in natuurcentrum De Boshoek veel kinderactiviteiten plaats met o.a. het populaire uilenballen pluizen, nestkasten timmeren, bijen informatie hoek, spinnen maken en meer. Schaapskudde Vockestaert is ook aanwezig met een aantal paplammeren. Deze zijn verstoten door hun moeder en moeten met de fles gevoed worden. Kinderen kunnen helpen met de fles geven.

Hans Hartmann wandeling
Op deze dag vindt tevens een Hans Hartmann wandeling plaats vanaf natuurcentrum De Boshoek door het prachtige Midden-Delfland gebied. De opening van het seizoen 2017 vindt op deze dag bij De Boshoek plaats en is voor een ieder toegankelijk.

Starttijden: tussen 10:30-15:00 uur.
Afstanden: van 5 (met puzzel opdrachten voor kinderen), 10 en 15 km.
Kosten wandeling: € 2,00 en kinderen t/m 12 jaar € 0,50.

Nieuw dit jaar is de stichting “PretMetRep”
Stichting PretMetRep Reptielopvang is een erkende opvang voor reptielen, amfibieën en meer. Naast het opvangen en verzorgen van dieren, doet de organisatie er alles aan om vooroordelen over deze dieren weg te nemen. Dit alles doen zij om mensen meer respect en zorg voor onze natuur bij te brengen en om dieren, die vaak onterecht door mensen vies of eng worden gevonden, in hun werkelijke pracht te laten zien. Want reptielen, amfibieën en andere koudbloedige dieren zijn prachtige schepsels en zij verdienen ons respect! Ze hebben verschillende dieren bij zich zoals een varaan, gekko, slangen en nog veel meer.

Andere deelnemende organisaties zijn Ikkie, boerderij de Groene Raat, Vockestaert Midden-Delfland schaapskudde en het NME centrum.

Deze activiteiten vinden in de Groene Driehoek plaats (onderdeel van de Schiedamse poort van Midden-Delfland).

Open vanaf: 11:00 tot 16:00 uur
Toegang: gratis

Natuurcentrum De Boshoek
Bospad 3, 3121CL Schiedam. Tel. 010-4702050
Info@natuurcentrumdeboshoek.nl

468 ad

Comments are closed.