feb 11, 2020

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding

Stichting SC Support is opgericht in 2018 door vijf Somalische jongeren die zich ernstig zorgen maakten over de situatie van Somalische kinderen en jongeren in Nederland. Onder de jongeren bleek er de behoefte om bij elkaar te komen en elkaar te steunen waar nodig.

SC Support brengt de jongeren bij elkaar d.m.v. het organiseren van verschillende activiteiten om de participatie te bevorderen.

Er blijkt bij de jongeren een grote behoefte te zijn om bij elkaar te komen en ondersteuning van elkaar te krijgen door middel van verschillende activiteiten die gericht zijn op de Nederlandse samenleving.

SC Support wordt door Stichting Dock ondersteund bij verschillende activiteiten die zij organiseren in de wijk Groenoord. Denk hierbij aan het organiseren van wijkfeesten, sportactiviteiten, huiswerkbegeleiding etc.

Zo heeft DOCK zich vanaf december 2019 verbonden aan de huiswerkbegeleiding die vanuit SC Support wordt gegeven op de basisschool Loep. Deze samenwerking is tot stand gekomen om de toegankelijkheid voor kinderen buiten de Somalische gemeenschap te vergroten.

De rol van DOCK tijdens de huiswerkbegeleiding zorgt ervoor dat er ruimte is voor individuele begeleiding van kinderen. Zo kan er extra aandacht worden gegeven aan zowel de cognitieve als de persoonlijke ontwikkelingen van de kinderen.

Het eerste uur van de huiswerkbegeleiding staat in het teken van ‘lezen’. Hier wordt aandacht gegeven om individueel te lezen met elk kind uit een boek naar hun keuze. De kinderen leren hier onder andere om zelfstandige keuzes te maken en te praten over verschillende onderwerpen. Zo achterhalen wij wat wij vanuit DOCK kunnen bieden voor de verdere ontwikkeling van deze kinderen.

Het tweede uur van de huiswerkbegeleiding wordt ingevuld door verschillende opdrachten betreft rekenen, taal en creatieve vaardigheden. Zo krijgen de kinderen de mogelijkheid om zich tijdens de huiswerkbegeleiding op meerdere vlakken te ontwikkelen. Als DOCK zijnde hopen wij hierdoor de verschillende talenten van de kinderen te ontdekken en deze verder te ontwikkelen.

468 ad

Comments are closed.