jul 30, 2020

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Het wijknetwerk Groenoord

Het wijknetwerk Groenoord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is een werkgroep bestaande uit actieve bewoners, de gemeente en sociale partners uit de wijk. Samen kijken wij wat er in de wijk nodig is, wat beter kan en wat gedaan kan worden als betrokkenen.

De afgelopen periode zijn wij bezig geweest met het aanhalen van banden, versterken en verder uitbouwen van deze banden. In deze periode zijn twee bijeenkomsten geweest waarbij de professionele instellingen en de vrijwillige organisaties goed vertegenwoordig waren naast de actieve bewoners.
Tijdens deze bijeenkomsten hebben wij de krachten gebundeld en werkgroepen gevormd om zo stelselmatig iets voor Groenoord te kunnen betekenen. De opkomst was fantastisch, wat laat zien hoe betrokken Groenoord als wijk is.
De verschillende werkgroepen hebben als doel om het thema waar wij voor staan meer te betrekken in de wijk, om zo een nog breder sociaal draagvlak voor de wijk te creëren. Dit om eenzaamheid te bestrijden en te kijken hoe binding te creëren en bewoners actief te betrekken bij hun leefomgeving.

De werkgroepen gaan zich richten op:

– Jongeren/jeugd
– Zorg
– Middenstand
– 50+/70+
– Wandelmaatjes/fietsmaatjes

Een goede samenwerking begint met het samen organiseren en het samen doen. Daarom willen wij samen met de bewoner activiteiten dichter bij de bewoners organiseren op goed bereikbare plekken in de wijk. Heeft u als bewoner ideeën of wilt u iets voor de wijk beteken dan kunt u contact opnemen met één van de hierbij vermelde contactpersonen.
Gezien veel gezinnen thuis zullen blijven dit jaar, komt er een zomerprogramma. Verschillende bewoners en organisaties hebben alle zeilen bijgezet om activiteiten tijdens de zomervakantie aan te kunnen bieden. Het overzicht hiervan is te vinden online: www.schiedam-groenoord.nl

Voor vragen en verdere informatie kunt u contact opnemen via jgrootfaam@dock.nl of Noordermeer@wotschiedam.nl

468 ad

Comments are closed.