nov 23, 2021

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor Financieel spreekuur wijkteam Groenoord

Financieel spreekuur wijkteam Groenoord

Iedere maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur is er een financieel spreekuur bij het wijkteam Groenoord. Voor het spreekuur is Marian Krijnberg vanuit Stroomopwaarts schuldhulpverlening aanwezig.

Hoge schulden
Bij schuldhulpverlening wordt er al snel gedacht aan hoge schulden die mensen onmogelijk terug kunnen betalen. Maar schuldhulpverlening is meer dan dat. Het grootste deel van de mensen die zich aanmelden bij schuldhulpverlening heeft hoge schulden, waardoor een schuldhulpverleningstraject nodig is. Een schuldhulp-verleningstraject wil zeggen dat de schulden zo hoog zijn dat het onmogelijk is om ze binnen 36 maanden te betalen. In dit geval doen wij de schuldeisers een voorstel voor een regeling en vragen wij het restant van de schuld na 36 maanden kwijt te schelden. Zo kunnen deze mensen na drie jaar weer met een schone lei de toekomst in.

Kleinere schulden
Vanuit schuldhulpverlening bieden wij ook hulp bij kleine schulden. Wanneer de schulden nog niet zo hoog zijn opgelopen dat er een schuldhulpverleningstraject nodig is, kunnen wij als schuldhulpverlener bemiddelen tussen cliënt en schuldeiser en een betaalregeling aanbieden. Met deze betaalregeling kan in een bepaald aantal maanden de gehele schuld terugbetaald worden, waardoor er geen kwijtschelding vanuit de schuldeisers nodig is. Daarnaast kunnen wij meedenken of er inkomensbeheer nodig is, zoals bijvoorbeeld budgetbeheer of een onderbewindstelling. Ook kunnen wij hulp bieden bij de administratie of een cursus ‘omgaan met geld’, waardoor er meer inzicht komt in de eigen financiën.

Ondernemers met schulden
De groep zelfstandig ondernemers met financiële problemen wordt steeds groter. In het verleden konden zelfstandigen zich niet aanmelden bij de gemeente voor schuldhulpverlening, maar de regels omtrent zelfstandigen die schuldhulpverlening nodig hebben zijn versoepeld. Voor zelfstandigen is de weg tot een schuldregeling iets anders. Wij werken daarom samen met het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ) om te onderzoeken of het bedrijf levensvatbaar is en wat de mogelijkheden zijn wat betreft schuldsanering.

Het financieel spreekuur van het wijkteam is bedoeld om een korte inventarisatie te maken van het probleem, waarna we cliënten kunnen doorverwijzen naar de juiste hulpverlening of een aanmelding voor schuldhulpverlening kunnen doen. Naast langskomen op het spreekuur kunt u ons ook bellen met vragen. Dit kan op maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur op het volgende telefoonnummer: 06 – 21 94 83 63.

468 ad

Comments are closed.