nov 17, 2022

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor De kerk in ons midden

De kerk in ons midden

Voor mensen die denken dat je in de kerk alleen maar kan bidden, heb ik een verrassing. Je kan er boeken kopen, klassieke muziek luisteren, in alle rust lezen, lunchen, kletsen met je buurtgenoten tijdens koffiemomentjes, tekenen en schilderen, kliederen (voor kinderen vooral), klaverjassen of gymmen. En bidden, natuurlijk.

Er wordt zoveel georganiseerd dat het lastig is om alles op te noemen. Om te beginnen zijn er verschillende locaties waar de activiteiten plaatsvinden.

De Dorpskerk in Kethel
De Dorpskerk is in nummer 14 van Groenoord Magazine al besproken door collega Hélène. Een prachtig gebouw dat de Hoekse en Kabeljauwse Twisten en de Tachtigjarige Oorlog heeft doorstaan. Het kerkhof ligt er mooi bij en het voormalige lijkenhuisje heet nu het ‘stookhok’. In de Dorpskerk is op de eerste en de derde zondag van de maand een viering, met na afloop koffie en gelegenheid om met elkaar te praten. De dienst is via internet te volgen op:
kerkdienstgemist.nl en dan bij ‘zoek kerk’ Kethel intikken.

Op 20 november is er een bijzondere dienst om de in het afgelopen jaar overleden kerkleden samen met hun nabestaanden te gedenken. Regelmatig zijn er ontmoetingsmomenten en gespreksgroepen, waar verschillende thema’s worden besproken. Tijdens de feestdagen zijn er bijzondere vieringen en op kerstavond wordt een kerstmusical door en voor kinderen gespeeld. Naast de kerk staat gemeentecentrum Terpzicht, dat wordt gebruikt als vergaderruimte.

De Ark
Het kerkelijk zalencentrum Dit kerkelijk zalencentrum ligt tegenover winkelcentrum Hof van Spaland. Behalve de vieringen op de tweede en vierde zondag, zijn er alternatieve vormen van samenkomen, zoals het Netwerkontbijt. Dit ontbijt is een bijeenkomst voor mensen die met elkaar over geloofs- en levensvragen willen praten, maar wat minder hebben met de traditionele kerkdienst. Iedereen is welkom om elkaar te leren kennen en ervaringen rond hedendaagse thema’s te delen.
De bewoners van Schiedam-Noord kunnen er tegen minimale kosten deelnemen aan activiteiten zoals seniorengym, bridge of klaverjassen. Eens in de twee maanden is er Kliederkerk voor kinderen en hun ouders en/of grootouders: knutselen met muziek en vertellingen. Quality time met de kids! Op zaterdag 17 december om 15.00 uur wordt er in De Ark weer een kerstfeest georganiseerd voor bewoners van 70 jaar en ouder. U heeft tot 20 november de tijd om aan te melden!

De Weerklank
De Weerklank is een ontmoetingshuis in de wijk Groenoord dat ooit op kerkelijk initiatief is ontstaan. U vindt het aan het Cornelia van Zantenplein 51. Er is ook toegang (ook) via de tuin, Eduard van Beinumlaan, hoek Jozef Oreliosingel. Daar kunt u op donderdagmorgen om 10.00 uur meedoen aan ‘bewegen voor ouderen’ en op de tweede en vierde donderdag van de maand om 12.30 uur genieten van een heerlijke lunch, ook met de kerst. Iedere donderdagmiddag is het huis open tussen 14.00 en 15.30 uur. Loop er eens binnen voor gezelligheid, informatie of advies.

Op 21 december is er een kerstwandeling, georganiseerd door het Netwerk Groenoord. De Weerklank is één van de stops

Deelnemen is leuk
Mensen die een viering willen bijwonen tijdens de kerst: op 24 december is er kinderkerstnacht, een dienst met een musical in de Ark; in de Dorpskerk wordt een ‘gewone’ kerstnachtdienst gehouden (21.00 uur) en op Kerstmorgen, 25 december, is er om 10.00 uur een feestelijke viering in De Ark.
Voor alle activiteiten die hier zijn vermeld geldt: iedereen is welkom!

Voor informatie: even een mailtje sturen naar ds.vanderlinden@pgkethel.nl, of bellen naar:
06 – 49 43 09 51.
Informatie over De Weerklank via www.inloophuizenschiedam.nl,
of via een mailtje naar weerklank@outlook.com. Bellen kan ook: 06 – 49 43 09 51.

468 ad

Comments are closed.