jul 8, 2020

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Online Collegetour voor besturen en vrijwilligerscoördinatore

Online Collegetour voor besturen en vrijwilligerscoördinatore

In een tijd van verandering kun je wel wat inspiratie gebruiken om succesvol te blijven met jouw vrijwilligersorganisatie. Servicepunt vrijwilligers Schiedam, KLiK Vrijwilligers Vlaardingen en Vrijwilligerssteunpunt Maassluis organiseren daarom een online Collegetour voor jou. Een serie webinars voor maatschappelijke organisaties om elkaar te inspireren en nieuwe ideeën op te doen.
Vóór de zomervakantie praten inspirerende sprekers en experts uit het vrijwilligersveld je bij over ‘Interactief (online) vergaderen’ en ‘Besturen tijdens verandering’. Je krijgt heldere inzichten en antwoorden op relevante vragen. De collegetour bestaat uit meerdere webinars van ongeveer een uur, die je afzonderlijk goed kunt volgen. De eerste twee webinars vinden nog voor de zomer plaats en lees je hieronder. Na de zomervakantie volgen de volgende drie.
Heb je interesse in een webinar? Dan nodigen we je van harte uit om je in te schrijven. Deelname hieraan is kosteloos. Je ontvangt van ons een link om deel te nemen.
In het kader van deze Collegetour richtten wij een besloten Facebookgroep voor bestuursleden, vrijwilligerscoördinatoren en (buurt)initiatiefnemers op uit de gemeentes Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. In deze groep kun je bijvoorbeeld de webinars terugkijken, inspirerende artikelen lezen en kennis delen met elkaar. Klik hier om je aan te melden voor de Community Vrijwillige Inzet MVS.

Webinar 1. ‘Besturen ten tijden van verandering’

Door Tim ’s Jongers
9 juli 2020 van 19.30 – 20.30 

We leven permanent in tijden van verandering. Zeker ook voor vrijwilligersorganisaties.. Maar door de coronacrisis dringt de verandering zich echter aan ons op in een chaotisch en dwingend tempo dat zijn weerga niet kent. Als bestuur van een vrijwilligersorganisatie komt er veel op je af. Veel vrijwilligersorganisaties proberen met alle beperkingen en nodige aanpassingen er het beste van te maken.  De impact van deze veranderingen is enorm.

Hoe ga je als bestuur om met verandering? Hoe kun je daarop inspelen? Tim ’s Jongers geeft in deze webinar verhelderende inzichten hoe je koers houdt in deze verwarrende en onzekere tijden.

Over de spreker: Tim ‘S Jongers is auteur van het boek Managen en besturen van vrijwilligersorganisaties‘. Hij studeerde Politieke Wetenschappen (Universiteit Antwerpen) en Public Management (Universiteit Leiden). In het verleden deed hij onderzoeken naar vrijwilligerswerk, besturen van organisaties en burgerparticipatie. Regelmatig publiceert hij op sociale vraagstukken. Lees dan ook dit artikel ter voorbereiding op de online lezing. 

Ja! Ik geef me op voor de collegetour

Webinar 2. ‘Ondernemerschap : verhoog de impact van je organisatie’

Door Fatima Ackchar
16 juli 2020 van 19.30 – 20.30 

Heb je je wel eens afgevraagd hoe je organisatie of stichting zich kan ontwikkelen naar een zelfvoorzienende organisatie? Hoe het is om onafhankelijk te zijn van de coalities en beleidsprioriteiten? Zodat je met je organisatie je eigen pad kunt (blijven) volgen!

Fatima heeft haar organisatie en haar maatschappelijke impact vertaald naar een businessmodel. Ze neemt je mee in welke obstakels zij is tegengekomen en welke skills je nodig hebt om hiermee om te gaan. Ze zet je aan het denken over de toegevoegde waarde van je organisatie en hoe je die kunt maximaliseren door te denken als een ondernemer. Aan het einde kun je haar specifieke vragen stellen of een case voorleggen.

Over de spreker : Fatima Akchar is van jongs af aan maatschappelijk actief en betrokken geweest in Den Haag. Van vrijwilliger tot aan projectleider en bestuursvoorzitter. Van burgerinitiatief naar sociaal onderneemster en oprichtster Rolmodellen Bureau. Op Www.fatimaakchar.nl kun je meer informatie vinden.

Ja! Ik geef me op voor de collegetour

Na de zomer presenteren wij de volgende serie webinars in de Collegetour. Onderwerpen waaraan je kunt denken zijn, leiderschap, communicatie, flexibel ‘vrijwilligen’, diversiteit en vrijwilligersbeleid. Als je je hebt opgegeven voor 1 van deze webinars, houden wij je hierover op de hoogte. De volgende serie webinars maken we zo snel mogelijk bekend.

Mocht je nog vragen of hulp nodig hebben, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Voor nu kijken we ernaar uit om jullie online te ontmoeten. Graag tot ziens.

468 ad

Comments are closed.