aug 20, 2018

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 6 oktober Kids Powerr Event van Schouting

Zaterdag 6 oktober Kids Powerr Event van Schouting

Ben je vader of moeder van een kind dat houdt van lekker buiten zijn? Een meisje dat geen typisch meisje-meisje is? Dat best wel eens in een roze jurk loopt, maar net zo lief een stoere girlie is, graag buiten speelt en het prima vindt om vies te worden? Of een jongen die eigenlijk liever slootje springt dan games speelt? Die met vrienden of vriendinnen graag in bomen klimt of een vlot wil bouwen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meisjes en jongens uit Schiedam en omgeving wordt een tof evenement georganiseerd: het Kids Powerrr Event! Wat ze hier allemaal kunnen doen? Een survivalparcours afleggen, paracord knopen, via een apenbrug oversteken, proberen hoe ver je kunt komen op de bungeerun of je eigen eten klaarmaken boven een kampvuur.
Dit evenement is helemaal gratis en wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers van de Scouting Tono-groep.

Op zaterdag 6 oktober zijn alle kinderen die in groep 3 zitten, tot aan kinderen in de tweede klas van de middelbare school welkom. Het Kids Powerrr Event
wordt gehouden op het terrein van boerderij Land-vreugd aan de Sweelincksingel van 11.00 – 13.00 uur.

Het Kids Powerrr Event is nieuw. Amy heeft de onderdelen al een keer uitgeprobeerd. Dat ze zo leuk zouden zijn had ze eigenlijk niet verwacht. Want knopen leggen, dat klinkt suf. Maar dat je er zo’n survivalparcours mee kunt maken? Of van die leuke armbandjes?

Chantal denkt nog eens terug aan de apenbrug die over het water, tussen twee bomen was gespannen. Die komt er weer en dan gaat ze er zeker nog een keer overheen! De vorige keer was ze er afgevallen. Kletsnat was ze. Gelukkig vond ze het niet erg. Even droge kleding aan en ze ging weer verder.

Colin wil vooral naar het kampvuur. Daar kan je een frikandel bakken boven het vuur. Het puntje van zijn frikandel was een klein beetje verbrand. ‘Oh, maar daar merk je niets van hoor’, glundert hij. Wie liever halal wil, kan kiezen voor halal-worstjes om boven het vuur te houden. En halal-snoepjes voor bij het drinken. Voor de ouders is er koffie en thee.

Wat is de reden om dit te organiseren?
‘Veel kinderen vinden het leuk om uitdagingen aan te gaan, samen met andere kinderen. Daarvan leren ze durven en doorzetten en worden ze vindingrijk’, vertelt Monica, een van de organisatoren. ‘Bij onze eigen leden zie je vaak vriendschappen voor het leven ontstaan. Samen met de vaardigheden die je door deze activiteiten leert, heb je daar de rest van je leven iets aan. Daarom willen we graag een activiteitendag organiseren voor alle kinderen tussen groep 3 van de basisschool en de tweede klas van de middelbare school. GRATIS, omdat het zo ontzettend leuk is om te doen.’

 

 

 

 

Wie vooraf meer informatie wil, kan mailen naar info@scoutingtono.nl
of op www.scoutingtono.nl kijken.

468 ad

Comments are closed.