feb 25, 2019

Posted by in Groenoord Magazine | Reacties uitgeschakeld voor T.T.M. Juliana moet verhuizen

T.T.M. Juliana moet verhuizen

Tamboer-, trompetter- en majorettekorps Juliana bestaat 68 jaar en heeft 35 leden. Hun clubhuis wordt binnenkort door de gemeente gesloopt, maar er is nog geen nieuw onderkomen toegezegd. Voorzitter Johan van Alphen geeft uitleg.

Wat is T.T.M. Juliana?

Wij zijn een actieve vereniging met een drumfanfare, een pieten- en kerstmannenband, een Blaaskapel en het korps met tamboers, trompetten en majorettes. Met een koninklijke erkenning. We speelden ooit op Soestdijk in het defilé voor de koningin! Muziek maken en gezelligheid staan bij ons echter op de eerste plaats. We hebben veel onderlinge sociale contacten en binding met de wijk. Onze leden komen uit alle lagen van de bevolking; onze jongste majorette is vier en de oudste is tachtig. Kwetsbare leden worden ondersteund en begeleid. We organiseren sport- en speldagen, een wekelijks uitje, bingo en we verzamelen oud papier, frituurvet en lege blikjes, wat weer geld oplevert voor de vereniging.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom verhuizen jullie steeds?

Toen ons pand in Nieuwland werd gesloopt, verhuisden we naar de Blauwe Brug in Groenoord. In 2017 moesten we weer plaatsmaken voor de slopershamer, tot verdriet van velen. Een bewoner, die altijd op het balkon zat als we speelden, bracht een bos bloemen en bedankte ons met tranen in de ogen. We vonden onderdak in de voormalige Regenboogschool. De lokalen gebruiken we voor lessen en materiaalopslag. En nu, twee jaar later, is ons weer de huur opgezegd! ‘Inpakken en wegwezen, het wordt gestript!’, zei de huisbaas. We staan met de rug tegen de muur en willen overal wel naartoe, desnoods op een stukje industrieterrein. Hoewel dat voor een aantal, vooral oudere leden, moeilijk zou worden. Eigenlijk blijven we liever hier in de wijk. Momenteel is een gemeentemakelaar voor ons bezig, dus we houden de moed erin. Plannen hebben we wel: een wijkfeest met BBQ of weer eens optreden op het Zomerfeest in Groenoord. We zoeken overigens nog een paar blazers en majorettes. En vrijwilligers. Maar eerst hebben we een goede basis nodig’.

Het kan toch niet waar zijn dat we zomaar verdwijnen, ophouden te bestaan?

468 ad

Comments are closed.