jun 5, 2018

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor MIDDEN-DELFLAND DAGEN: Muziek wat de klok slaat

MIDDEN-DELFLAND DAGEN: Muziek wat de klok slaat


De Midden-Delfland Dagen staan voor de deur. Met als thema Midden-Delfland, daar zit muziek in! kan iedereen in het weekeinde van 16 & 17 juni genieten van pop tot klassiek, van kinder- tot shantykoor, en van blaaskapel en blokfluitensemble tot big band.

Bezoekers kunnen kiezen uit aantal hoofdlocaties, van World Art Delft/Hoeve Ackerdijk, Op Hodenpijl/Levende Buitenplaats en Hoeve Bouwlust/Bij de Buurvrouw, beide Schipluiden, tot de Zuidbuurt (Vlaardingen), het centrum van Maasland en Belevenisboerderij Schieveen/Melkschuur Zuidpolder. Het kerkje van t Woudt, Brasserie Vlietzicht en boerderij De Kandelaar (Rotterdam) bieden ook muzikaal vertier. Bezoek de nieuwe website middendelflanddagen.nl voor een compleet overzicht met tijden, optredens en nog veel meer.

Aftrap
De aftrap vindt zaterdag 16 juni 11u plaats bij de Babbersmolen, op de grens van Schiedam en Vlaardingen. Burgemeester Cor Lamers van Schiedam is daarbij aanwezig. Hij riep de Midden-Delfland Vereniging, organisator van de Midden-Delfland Dagen, eerder op om de steden meer bij het poldergebied te betrekken door naar ze toe te komen. Zo kunnen Delftenaren terecht bij World Art Delft/Hoeve Ackerdijk. Belevenisboerderij Schieveen ligt op fietsafstand voor Rotterdammers e.a. In de Laurenskerk, hartje stad, verzorgt het Laurens Collegium Rotterdam mmv zangeres Ntjam Rosie zaterdagavond een concert, geinspireerd door de vogels van het platteland.

Bomenboek
Onder de titel Knotwilgen en andere kanjers presenteert de vereniging een bijzonder bomenboek Knotwilgen en andere kanjers. Vijftien vrijwilligers brachten in de polders liefst 500 waardevolle bomen in kaart, op verzoek van de gemeente Midden-Delfland. Een selectie daarvan staat met foto én verhaal in het boek. Het gaat over een kleinzoon die een eikel meenam uit het Haagse Bos, over de eenzame populier bij de Slinksloot en over een 250 jaar oude es. Vanaf 16 juni zijn de mooiste foto’s te zien in het Bezoekerscentrum Midden-Delfland (Tramkade 24b, Schipluiden).

Mee met echte trekschuit
Verder worden er weer gezellige streekmarkten gehouden, houden tal van boerderijen open huis en kun je MTB-, fiets-, vaar- en wandeltochten maken. Zo kun je op beide dagen voor het eerst mee met een echte trekschuit. Een paard trekt pakschuit Nooit Gedacht van Schipluiden naar Vlietzicht, en terug. De tocht van een uur kost 5 euro voor een enkeltje, en 7,50 euro voor een retour, incl. gids en een drankje. Reserveren mogelijk, ga dan naar middendelflanddagen.nl.

 

468 ad

Comments are closed.