dec 12, 2018

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Kinderboeken af te halen bij Scouting Tono-groep

Kinderboeken af te halen bij Scouting Tono-groep

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezen is leuk! Lezen neemt je mee naar een fantasiewereld waar je je gedachten de vrije loop kunt laten gaan. En door te lezen leer je ongemerkt ook nog heel veel.

De Scouting Tono-groep heeft daarom een kinderzwerfboekenstation. Met gratis boeken voor iedereen.
‘Het idee van kinderzwerfboeken is heel simpel’, zo legt scout Megan Spruit uit. Ook al is zij pas 13 jaar, toch is zij de stationschef van het zwerfboekenstation met kinderzwerfboeken van de Scouting Tono-groep. ‘In ons groepshuis staan allemaal kinderboeken die door iedereen meegenomen en gelezen mogen worden. Helemaal gratis. Er is geen enkele verplichting aan. Omdat we het leuk vinden als je leuke kinderboeken hebt om te lezen. En als je het boek uit hebt laat je het ergens achter waar andere kinderen het kunnen lezen. Je hoeft het boek dus niet terug te brengen, ook al mag dat natuurlijk wel’.

Sinds een half jaar heeft de Scouting Tono-groep het zwerfboekenstation in hun groepshuis. Dat is nu Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel in Groenoord-Zuid. Op zaterdagen kan iedereen tussen 10:00 uur en 16:00 uur zo naar binnen lopen en een boek uitzoeken. Er staan ook enkele banken zodat je op je gemak het boek kunt lezen.
‘En omdat er nog niet zo veel gebruik van werd gemaakt, zetten we nu op zaterdag ook een kast met boeken buiten, bij het hek van Boerderij Landvreugd’ aldus Megan. ‘Dus je hoeft niet eens naar binnen het gebouw van de Scouting Tono-groep in, maar dat mag natuurlijk wel want binnen staan nog veel meer boeken.’

Kinderzwerfboeken is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Er zijn er enkele honderden in heel Nederland. De Scouting Tono-groep heeft zelf ook zo’n station opgericht omdat het graag meer kinderen wil laten lezen en de doelstellingen goed aansluiten bij de doelstelling van de Scouting Tono-groep waar kinderen en jongeren op een leuke en speelse wijze een leuke tijd beleven, en ongemerkt heel wat leren.
In Schiedam-Groenoord zijn nog twee kinderzwerf-boekenstations. Eentje bij Vural Voetkliniek aan de Laan van Bol’es en eentje bij Kinderdagverblijf de Toverfluit aan de Peter van Anrooylaan. Het station van de Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel is waarschijnlijk wel de grootste met zo’n 400 boeken om uit te kiezen.

Als afsluiting doet stationschef Megan nog een oproep, ‘Kom gerust langs, de boeken staan er voor om zo meegenomen te worden. Er zijn boeken voor iedereen van peuter tot tiener. Wij vinden dat daar nog veel te weinig gebruik van wordt gemaakt, dus we hopen dat het zwerfboekenstation nog veel populairder wordt, en er veel boeken uit zwerven gaan. Misschien bij jou?’

 

468 ad

Comments are closed.