dec 21, 2018

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Kerstspecial Stedelijk Gymnasium Schiedam sluit 2018 feestelijk af

Kerstspecial Stedelijk Gymnasium Schiedam sluit 2018 feestelijk af

Adri Edenburg – Je boft maar wanneer je op het Stedelijk Gymnasium Schiedam zit! Vorig jaar mocht ik voor het eerst getuigen zijn van een super eindejaars kerstspecialfeest. Wat was dat goed. Zou dat dit jaar nog beter kunnen?

Het is vrijdag 21 december.  Om 7 uur ’s morgens druppelen letterlijk de leerlingen de school binnen. Dit keer geen buitenverlichting omdat het giet van de regen. Op het podium spelen zeven muzikanten van drumband Juliana, Christmas carols. Als om half acht de aula geheel gevuld is met leerlingen, gaat de kerstspecial van start. Op het scherm verschijnt Kenny B. met een persoonlijke kerstgroet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timo Hoogstrate, in lichtgevend rood kersttenue, heet ons hartelijk welkom en verteld dat we vanmorgen de kerstman gaan volgen. Hij komt bij een aantal leerlingen van verschillende nationaliteit een ‘element’ ophalen. Op het scherm zien we de kerstman in een oldtimer vroeg door Schiedam rijden. Tijdens de kerstshow zien we hem steeds weer ergens aanbellen en haalt hij bij de blij verraste bewoners een ‘element’ op. Wanneer hij weer vertrekt, wensen ze hem een vrolijk kerstfeest toe, ieder in hun eigen taal.

Tussen de filmpjes door zingen leerlingen van het STGS kerstspecials. Mattijs Kloppenburg en Luisa Hengst zingen ‘White Christmas’, Pippa, Luna en Iola Meyer zingen ‘Making Christmas, een productie van Fred Meyer. Op het podium spelen twee muzikanten van drumband Juliana ‘Little Drummer Boy’, Vigo Zeestraten, achter in de aula zien en horen we piper Gilian Hettinga, die speelt op zijn doedelzak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timo Hoogstrate en Mattijs Kloppenberg vertolken het mooie lied van Lenard Cohen, ‘Hallelujah’.

Dan wordt het donker. De muziek zwelt aan. Buiten komt de kerstman onder politie begeleiding het schoolplein oprijden. Hij stapt naar het podium en plaatst de vijf opgehaalde ‘elementen’ in een vitrinekast. Tegelijkertijd verschijnt in een prachtige witte jurk met lichtjes Eva Schreuder, die zingt ‘Happy Christmas (War is over)’.

Op het scherm telt een klok het oude jaar af en verschijnen er onder veel vertoon van vuurwerk de letters ‘Happy New Year to Everyone.

Tot besluit zingen Eva en Christiaan Schreuder samen met het koor van de eerste klas het lied ‘Droom, durf, doe en deel’.

Timo Hoogstrate sluit de kerstspecial af en bedankt alle medewerkers die aan de kerstspecial hebben meegewerkt. In het bijzonder conciërge Remco Christensen, die met heel veel passie, tijd en energie, samen met de techniek en de feestcommissie aan deze kerstspecial heeft gewerkt.

 

 

 

 

 

468 ad

Comments are closed.