nov 12, 2018

Posted by in Activiteiten | Reacties uitgeschakeld voor Fietsmaatjes in Schiedam

Fietsmaatjes in Schiedam

De uitdaging
Zeven enthousiaste bewoners hebben de handen ineengeslagen en zijn bezig met het project Fietsmaatjes Schiedam.
Uit gesprekken bleek dat er bewoners zijn die fietsen heerlijk vinden, maar dat nu niet meer mogen/kunnen. Er weer op uit gaan, de wind door je haren voelen. Lekker een blokje om op de fiets is voor sommige mensen helaas verleden tijd. Mensen met een beperking in bewegen, cognitie, zien of horen. Door duofietsen zijn zij vaker buiten, meer in beweging en ontstaan nieuwe sociale contacten en activiteiten.

Aanpak
Er zijn contacten gelegd met Stichting Blijfietsen Vlaardingen en Fietsmaatjes Teylingen. Fietsmaatjes opereert landelijk en ondersteunt en begeleidt bewoners in het opzetten van lokale projecten. Tevens zijn over dit burgerinitiatief gesprekken gevoerd met de gemeente. Er wordt onderzocht of Fietsmaatjes Schiedam onder een reeds bestaande stichting kan vallen of een eigen stichting moet worden.

Stand van zaken
Het streven is een tweedaagse cursus te volgen bij Fietsmaatjes. Hier krijgen de initiatiefnemers training en advies over het opzetten van dit project. En natuurlijk waarop te letten bij aanschaf van een duofiets die traponder-steuning heeft. Wat zou het mooi zijn als zij dit project vorm kunnen geven zodat u als vrijwilliger met uw gast kunt genieten van Schiedam en omgeving.

De redactie van Groenoord Magazine wenst hen veel succes!

468 ad

Comments are closed.